Kladivni mlin

P1100418_izrez

Mlini kladivarji se uporabljajo za grobo mletje materiala na želeno granulacijo, ki je odvisna od gostote in velikosti luknjic na uporabljenem situ. Velikost sita se prilagodi potrebam naročnika, želeni granulaciji in vrsti drobljenega materiala. Mlini so izdelani robustno, kar omogoča dolgo življenjsko dobo, enostavno uporabo, prilagodljivost ostalim elementom doziranja, transporta in predelave materiala. Servisiranje, čiščenje, menjava sita in/ali kladiv je preprosto skozi prednja vrata, opremljena z varnostnim stikalom, ki prepreči zagon in delovanje mlina med servisiranjem. Delovanje mlina lahko optimiziramo z uporabo regulacijske naprave s pomočjo katere krmilimo dotok materiala v stroj.

V proizvodnji imamo dve vrsti mlinov:
-drobilec: ta mlin se odlikuje z zelo robustno konstrukcijo, inovativnimi konstrukcijskimi elementi, ki omogočajo visoko kapaciteto mletja
Mline izdelujemo v velikosti od 2,2 do 18,5 kW.

 

P1100459_izrez

– drobilec z transportnim ventilatorjem: ne le mletje velike količine materiala, ampak tudi pnevmatski transport zmletega materiala do zalogovnika v enem stroju

P1100302_izrez

Uporaba za mletje stiroporja, koruze, … predvsem pa za pripravo materiala za npr. peletiranje ali briketiranje.
Z g. Iskra Jernej-em in podjetjem GROMIZ d.o.o. smo razvili in pripravili celo paleto mlinov, ki so posebej prirejeni za pripravo materiala za peletiranje. Odlikujejo se s svojo kompaktno izvedbo a zelo visoko storilnostjo.
Sekance, žaganje in oblance moramo za peletiranje zdrobiti, da ne pride do poškodb valjev ali matrice, s tem pa tudi povečamo kapaciteto in kvaliteto peletiranja.